Köpvillkor

Köpvillkor

Vi på Klassiska Byggvaror har ambitionen att alltid ge en hög service och en så tydlig information som möjligt till våra kunder. Därför har vi utarbetat följande Köpvillkor, som vi rekommenderar att du tar del utav innan köp. Vid eventuella frågor kontakta oss gärna!
Priser
Alla priser är i SEK, inklusive moms om 25 %, och gäller fritt levererat Hedemora. Normal fraktkostnad ligger på 90 SEK men vid skrymmande volymer så kommer vi att kontakta er för fraktkostnad.
Orderbekräftelse
När din beställning har inkommit skickas omgående en orderbekräftelse till angiven e-postadress. När sedan beställningen expedieras skickas ytterligare en information till dig, på samma sätt.
Leveranstid
Normalt räknar vi med en leveranstid på upp till 10 arbetsdagar. Vid större order kan leveranstiden bli längre. En eventuellt avvikande leveranstid anges på informationen som skickas till dig i samband med att varan expedieras. Om en beställd vara skulle vara restnoterad meddelar vi dig detta, och samtidigt beräknad leveranstid av densamma, för att godkänna senare leverans eller om så önskas makulera restbeställningen.
Fraktkostnad
Fraktkostnaden beror på vikt och volym av de beställda varorna. Vi använder DHL Servicepoint, som är ett prisvärt fraktalternativ, och som då innebär att försändelsen hämtas av dig själv på DHL´s närmaste utlämningsställe. Med detta alternativ kan vi skicka paket som väger upp till 20 kg. för endast f.n. 200 SEK inkl. moms. För ytterligare information om leveranser se Transporter. Mindre försändelser skickas med Post.
Betalning
Använd Klarna för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Klarna kan du betala med kort samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank).
Transportförsäkring
Alla sändningar transportförsäkras. Eventuella transportskador skall anmälas till transportören snarast efter det att skadan konstaterats, för att försäkringen skall gälla. Dock senast inom 7 dagar.
Hämta i vår butik
Beställda varor kan även avhämtas i vår butik i Hedemora efter ök.
Reklamation
Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig kontakta oss för vidare instruktioner. Felaktig eller skadad vara (vid transportskada se under Transportförsäkring ovan) skall reklameras inom 14 dagar från leveranstillfället. Vid överenskommen återsändning av en felaktig eller skadad vara står Klassiska Byggvaror för frakten och eventuell ersättningsleverans. Varan skall återsändas väl emballerad, med bifogad beskrivning av felaktigheten, tillsammans med faktura eller orderunderlag. När det gäller returtransporten så är det du som kund som står för den sk. transportrisken.
Ångerrätt
Som kund hos Klassiska Byggvaror har du laglig rätt att ångra köp via Internet inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Meddela oss i så fall gärna via mail. Om du vill utnyttja din ångerrätt, skall du sända tillbaka varan till oss. När vi har fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad, betalar vi tillbaka vad du har betalat för varan, dvs. exklusive fraktkostnaden av leveransen till dig eller returen till oss. Skicka med faktura eller orderunderlag, samt ange vilken bank, kontonummer inklusive clearingnummer, för utbetalning. Observera att vi inte löser ut postförskott/efterkrav då vi måste kunna se den returnerade varan innan vi betalar.
Öppet köp
Vid varor i butiken gäller öppet köp i 14 dagar. Vid återlämnandet skall varan vara oanvänd. Medtag kvitto/faktura.
Bytesrätt
Förutom 14 dagars öppet köp/ångerrätt erbjuder vi dig som kund 30 dagars bytesrätt efter det att du har tagit emot varan. Varan byts mot likvärdig vara eller ett tillgodohavande. Produkten skall vara oanvänd. Du som kund står för leveranskostnaderna och transportrisken. Bytesrätt/öppet köp gäller inte specialbyggda produkter. Förpacka returförsändelsen väl. När det gäller returnerade varor (Ångerköp) står du för transportrisken. Observera att om du inte hämtar ut eller tar emot dina beställda varor, debiteras du för fraktkostnaden till dig, returfrakt, samt hanteringskostnader. Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva, ringa eller maila dina frågor till oss. Mer information hittar du under under Kontakta oss.
Force majeure
Välkommen!
Maritha med personal.